Voorlopig geen serieuze bouwplannen Dr. Heijelaan Abbenes

Artist impression van plan voor 11 eengezinswoningen
Foto:

Er zijn tot op heden nog geen serieuze initiatieven bij de gemeente ingediend noch met de gemeente besproken voor woningbouw aan de Dr. Heijelaan in Abbenes.

Dat antwoordt een woordvoerder van de gemeente op vragen van haarlemmermeer.nieuws.nl naar aanleiding van geruchten dat twee projectontwikkelaars hun oog hadden laten vallen op het stuk braakliggend terrein. Dat deed sommigen in het dorp opveren, temeer daar woningbouw in Abbenes lange tijd onmogelijk was door beperkingen vanwege de aanvliegroute van de Kaagbaan. Het gerucht wilde, dat de Provincie toestemming zou hebben verleend om toch woningbouw te ontwikkelen.

Plannen

Inwoonster Sonja Loogman vond uiteindelijk twee websites, waarop de bouwplannen worden aangekondigd. Het aantal te bouwen huizen in die plannen varieert; het ene project dateert al uit 2016, het andere is van recentere datum en wekt de suggestie al te zijn goedgekeurd. Het gaat om de projectontwikkelaars Ready for Living en NGM Development.

Niet concreet

De gemeente laat desgevraagd weten dat er wellicht interesse is van de zijde van ontwikkelaars, maar ‘dat hun plannen kennelijk nog niet zo concreet zijn, dat we zaken met hen aan het doen zijn.” De grondhouding richting particulieren met bouwplannen is vanuit de gemeente constructief, aldus de reactie. “Ze kunnen rekenen op onze medewerking als ze zich alle regels, voorwaarden, beleidsuitgangspunten en dergelijke houden. Met deze projecten is het zo ver nog niet.”

Reacties