112

Aanhouding na poging pinpasfraude in Hoofddorp en Nieuw-Vennep

Foto: Wikipedia - ING

Afgelopen dinsdag heeft de politie drie personen aangehouden op verdenking van poging om, door middel van pinpasfraude, bejaarde inwoners van Hoofddorp en Nieuw-Vennep op te lichten.

Een bejaarde vrouw uit Hoofddorp werd dinsdagavond gebeld over een pakketje dat later die avond zou worden afgeleverd. De vrouw vertrouwde het niet en belde gelukkig direct haar zoons en de politie.

Ook in Nieuw-Vennep werd op dezelfde manier een bejaarde vrouw benaderd. Agenten hebben direct na de melding dinsdagavond drie mogelijke verdachten van beide oplichtingspogingen aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen en twee mannen van 19 en 20 jaar (allen afkomstig uit Amsterdam). De recherche onderzoekt of er mogelijk meerdere fraudes aan deze verdachten kunnen worden gelinkt.

Let op! Nooit op ingaan!
Pakketbezorger komt met pinpas aan de deur. Zegt dat er een klein bedrag (1,00 euro) overgemaakt moet worden en verwisseld de pinpas als de transactie wordt gedaan. Vervolgens wordt pincode afgekeken en wordt er voor een groot bedrag met de pinpas gepind.

Cookieinstellingen