112

Twee aanhoudingen voor poging fietsendiefstal bij Station Hoofddorp

Foto: Politie Haarlemmermeer - FB

Maandag 12 oktober kreeg de politie een melding dat een man mogelijk fietsen aan het stelen was bij het station in Hoofddorp. Dit werd op de camerabeelden van de bewaakte fietsenstalling gezien.

De man zou al aan verschillende fietsen hebben getrokken. Bij aankomst tor de politie de man aan in de fietsenstalling en deze had diverse spullen bij zich waarmee hij daadwerkelijk een fiets zou kunnen stelen. De man had geen logische verklaring voor zijn verblijf in de fietsenstalling. Hij had zelf ook geen fiets die hij daar had gestald. Daarop heeft de politie de man aangehouden voor het bij zich dragen van spullen waarmee hij een slot van een fiets zou kunnen verbreken. De man had al diverse antecedenten op fietsendiefstallen.

Woensdag 14 oktober deed zich een soortgelijk geval voor waarbij de verdachte persoon werd aangehouden. Ook toen kreeg de politie een melding dat een man een fiets probeerde te stelen bij het station. Ook deze man werd door de politie aangetroffen in de fietsenstalling, had geen logische verklaring voor zijn verblijf in de fietsenstalling en had spullen bij zich waarmee hij een fiets zou kunnen stelen.

Cookieinstellingen