112

Burgemeester sluit illegaal gokhuis in Hoofddorp

Foto: Pixabay

In de nacht van 3 op 4 mei opgerold is de politie een illegaal gokhuis binnengevallen, waarop Burgemeester Marianne Schuurmans begin deze week de ruimte heeft laten sluiten. Volgens de politie heeft in een kantoor van een autoverhuurbedrijf aan de Smaragdlaan deze activiteiten plaatsgevonden.

Inval

Tijdens de inval treft de politie een gezelschap van 12 personen aan die met een illegaal kansspel bezig zijn. Ook zijn bij de inval tal van andere overtredingen geconstateerd. Dat betreft niet alleen het illegaal gokken, maar ook als het gaat om het verbod op samenkomsten.

Verbod op het organiseren van samenkomsten

,,Er is hier niet alleen het verbod op het organiseren van samenkomsten overtreden, ook de afstand van anderhalve meter werd niet in acht genomen”, zegt burgemeester Schuurmans in een verklaring. ,,Verder was er geen vergunning voor het kansspel. Illegaal gokken heeft door de hoge opbrengsten een aantrekkende werking op criminele organisaties. Bovendien vind ik dit soort illegale bijeenkomsten niet acceptabel voor de openbare orde en veiligheid. Daarom sluit ik dit bedrijf zes maanden”, laat de burgemeester weten na de inval. Alle aanwezigen hebben een proces verbaal voor het overtreden van de noodverordening gekregen.

Goktafel

In het kantoor van het autoverhuurbedrijf hebben de agenten achter een plantenbak een goktafel aangetroffen. In de kasten zijn pokerfiches aangetroffen, die de spelers weg hebben gegooid als de politie binnenkomt. Bij het grootste deel van de spelers zijn ook nog eens aanzienlijke hoeveelheden contant geld aangetroffen.

Sluiting

Het verhuurbedrijf wordt zes maanden gesloten. De deur wordt verzegeld en de eigenaar mag het gebouw gedurende die tijd niet betreden. Verbreken van het zegel is strafbaar. Alle kosten voor het uitvoeren van de sluiting zijn voor rekening van de overtreder.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen