112

Grote verkeerscontrole op Bietenterrein

De politie heeft vrijdagmiddag en avond een verkeerscontrole gehouden op het voormalige bietenterrein aan de Oude Haarlemmerstraatweg naast de N200 in Halfweg.

Hoofddoel van deze verkeerscontrole is het bevorderen van de verkeersveiligheid door weggebruikers te controleren op het rijden onder invloed van alcohol, technische staat en overige verkeersonveiligheden. Ook was de belastingdienst aanwezig bij deze controle.

‘Hits’

In de omgeving stonden diverse ANPR-voertuigen van zowel de politie als de belastingdienst opgesteld. Met ANPR-aopparaten kunnen kentekens worden uitgelezen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een computerbestand dat gevuld is met kentekens. Die zijn gekoppeld aan onder meer notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, belastingschuld, katvangers et cetera. De ANPR-voertuigen controleerden de kentekens van alle passerende voertuigen en wanneer zij een ‘hit’ registreerden, werd het betreffende voertuig door een motorrijder van de politie uit het verkeer gehaald en naar de controlelocatie gebracht.

Afgesleept

Totaal zijn er 134 auto’s gecontroleerd op de controlelocatie. Van de 134 voertuigen waren er 46 voor de belastingdienst en 88 voor de politie. De belastingdienst heeft totaal € 26.000 geïnd. Ook heeft de belastingdienst op 22 voertuigen beslag gelegd, 14 daadwerkelijk afgesleept en twee keer een proces verbaal opgemaakt. Het ging hierbij om naheffing BPM en twee keer het niet tonen van de documenten die bij handelaarsplaten horen.

Kassa

De politie heeft totaal 28 bekeuringen geschreven, onder andere voor: niet dragen van gordel, lekke uitlaat, mobiel bellen, verboden verlichting, snelheidsbegrenzer op een scooter en achteruit rijden op de snelweg. De politie inde ondertussen ook nog € 3.742 aan openstaande bonnen. (Bron: 112Meerlanden)

Cookieinstellingen