Parcours Mudmasters omgelegd

Foto: foto: Rob Joore

Vijfhuizen – Het parcours van Mud Masters Obstacle Run 2017 in de polder is op het laatste moment gewijzigd. Nadat eerder de Gemeente Haarlemmermeer bezwaren van natuurorganisaties tegen het verlenen van een vergunning aan Mud Masters had afgewezen, besloot de Provincie Noord Holland op het laatste moment toch tot ingrijpen. Reden hiervoor is de ontdekking van meerdere broedende nachtegalen in het gebied waar de deelnemers zich doorheen moeten ploeteren.

Aan het modderfestijn dat zaterdag 22 en zondag 23 april in Vijfhuizen wordt georganiseerd nemen 15.000 sporters deel. Mud Masters is een evenement waarin deelnemers een hindernis parcours door de modder afleggen. De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en Natuureducatie en Duurzaamheid Zuid-Kennemerland dienden onlangs een bezwaarschrift in tegen verlening van de vergunning. De behandeling kon echter pas op zijn vroegst in mei plaatsvinden. Een kort geding is overwogen, maar de bezwaarmakers konden de hiermee gemoeide kosten niet opbrengen.

De provincie heeft de organisatoren het dringende advies meegegeven om volgende edities van het evenement in een ander seizoen te plannen. Ook vanuit de gemeenteraad van Haarlemmermeer komen geluiden, dat beter naar een alternatieve datum kan worden gekeken, in plaats van tijdens het broedseizoen.

Cookieinstellingen