Kinderen dag de baas in Spaarne Ziekenhuis

Spaarne Gasthuis Hoofddorp.
Spaarne Gasthuis Hoofddorp.
Foto: Wim Meijer Fotografie

Twee leerlingen van basisschool de Bosrank in Hoofddorp nemen donderdag de leiding over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis.

Dit is in het kader van JINC Baas van Morgen. Ruim 200 kinderen uit het hele land doen mee aan dit initiatief en zijn voor 1 dag baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur van verschillende organisaties. Met deze ‘super Bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende organisaties kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor al het talent van morgen.

De opdracht die de leerlingen krijgen Als ‘Baas van Morgen’ in het Spaarne Gasthuis is om twee gezonde en lekkere snacks te bedenken en te bereiden. Goede voeding hoort bij een optimale behandeling. Want voeding heeft invloed op gezondheid. ‘Voor jong en oud is gezonde voeding van belang bij het voorkomen en herstellen van ziekte’, vertelt Yves Mulder, kok in het Spaarne Gasthuis.

Hij zal de kinderen begeleiden en helpen in de ziekenhuiskeuken. Na het bereiden van de gezonde snacks worden deze gepresenteerd aan de raad van bestuur en wordt de dag afgesloten door de bazen van morgen en de bazen van vandaag met een gezamenlijke lunch.

 

 

 

 

Cookieinstellingen