Velsertunnelrun binnen enkele uren volledig volgeboekt

Fotocollage.
Fotocollage.
Foto: Foto: Wim Meijer Fotografie/Pixabay

Ondanks duizend extra startbewijzen was de eenmalige Velsertunnelrun binnen de kortste keren volledig volgeboekt met zesduizend hardlopers. Elke hardloper lijkt deze unieke ervaring mee te willen maken.

Op maandag 19 september is de inschrijving van start gegaan voor de Velsertunnelrun, het eenmalige hardloopevenement op 27 november 2016 van IJmuiden naar Beverwijk door de nieuw gerenoveerde Velsertunnel.

Na enkele uren al vol

De Gemeenten Velsen en Beverwijk waren met Rijkswaterstaat overeengekomen dat de limiet zou liggen op 5000 deelnemers. Enkele uren na de inschrijving waren alle 5000 startbewijzen echter al ‘over de toonbank’ en besloot de organisatie om toch nog het aantal startbewijzen uit te breiden tot 6000. Ook die extra 1000 startbewijzen vonden binnen 24 uur hun weg naar hardloopliefhebbers.

Renée Faber, projectleider van de Velsertunnelrun namens het organiserende SportConnection uit Haarlem:  ‘Er kunnen nu 6.000 hardlopers de unieke 7,68 km lange loop door de Velsertunnel gaan meemaken. 6.000 startnummers is echt het maximum, er komt niet nogmaals een uitbreiding van het aantal startnummers. Dit is het maximum dat de afgegeven vergunning toelaat.’

Onder de 6000 lopers zijn 5500 individuele lopers en 500 lopers verdeeld over 100 bedrijventeams.

Cookieinstellingen